Hoe een luie idealist haar brood verdient…

BenRi Blogs

Ik mag het natuurlijk niet hardop zeggen, maar ik ben van oorsprong aardslui! Ik kan uren en uren niets doen. Met mijn voeten in het zand naar de ondergaande zon staren. Op de bank voor de open haard met lekkere muziek, uren aan tafel met een glas wijn en goed gezelschap….heerlijk!
Maar ja, de plicht roept, er moet ook brood op de plank dus er moet gewerkt worden. Veel en hard. Problemen oplossen, vergaderen, realistisch zijn, niet luieren, doorwerken! Met de stem van mijn ouders in mijn oor: als je iets doet, doe het dan goed!

Kwaliteit

Zo is mijn liefde voor procesmanagement en de kwaliteitsleer ontstaan. Elk bedrijf waar ik gewerkt heb, wil zich onderscheiden op de markt en ik ben ervan overtuigd dat we dit bereiken door kwaliteit te leveren! Wanneer er een kink in de kabel komt, ga ik geen brandjes blussen, daar ben ik te lui voor. Ik ga liever op zoek naar de oorzaak en pas het proces aan zodat het probleem zich niet meer voor kan doen. Dit kost volgens mij minder moeite dan steeds de symptomen te bestrijden. En als je beter weet, dan doe je beter; een continue verbeterproces waarbij je streeft naar succes. Met focus op ambitie, ogen op de weg ernaar toe en bijsturen indien nodig.

De praktijk

Klinkt heel logisch, maar in de praktijk werkt dit toch heel anders. De oorzaak vind je nl. wel eens op een hele andere plek dan waar je het probleem tegen komt. En op die plek wil niet iedereen kijken! En niet iedereen die beter weet, wil ook beter doen! Om de oorzaak van een probleem te verhelpen is het niet voldoende om vast te stellen wat er anders gedaan moet worden. Er is ook moed en bereidheid nodig om het anders te willen doen!
Dit vraagt om een mentaliteit die ik ‘goed en effectief leiderschap’ noem. Leiders op elk niveau die doen wat nodig is om kwaliteit te kunnen leveren!

Kennis

LinkedIn wordt overstelpt met artikelen die aangeven hoe je een goede leider wordt of herkent. Zo ben ik gek op de positieve Simon Sinek, ga ik graag met Wouter Hart terug naar de bedoeling, wil ik dat heel Nederland leidt aan ‘Pronoia’ en ken ik bijna alle boeken van Stephen Covey uit mijn hoofd.
Maar al deze kennis is nog geen garantie voor goed leiderschap, want het gaat er uiteraard om wat je er mee doet! De idealist in mij droomt van een wereld waarin onze kinderen worden geïnspireerd door goed en effectief leiderschap. Waar ze zich veilig voelen en de ruimte krijgen om hun eigen ‘Why’ te realiseren en zichzelf uitdagen om een goed voorbeeld te willen zijn!

‘De accountable way’

Om zelf het goede voorbeeld te kunnen zijn, heb ik mij een tijd geleden aangesloten bij de Rainmengroep. Een groep zelfstandige ondernemers die hun krachten bundelen om organisaties te ondersteunen bij transitievraagstukken. De kenmerken van goed en effectief leiderschap vinden wij terug in het gedachtegoed van Mark Samuel, grondlegger en leider van het internationale ‘accountability netwerk’ en samenwerkingspartner van Rainmen.

Hoe ik mijn brood verdien?

Door dagelijks samen met Rainmen te werken aan goed en effectief leiderschap. Door uit onze comfort-zones te stappen en het juiste gedrag toe te passen dat nodig is om veranderingen te realiseren en resultaten te behalen. Bij onszelf, Rainmen en bij onze klanten! Niet altijd makkelijk maar mijn comfort-zone wordt met de dag groter en ik geniet van mijn werk ‘de accountable way’……

Ben jij ook een leider die als luie idealist zijn of haar brood wil verdienen?

Kom dan meedoen in maart en laat je inspireren door Rainmen en Mark! Schrijf je in voor onze masterclasses: leadership is a choice / change excellence in one day. Niet door ernaar te luisteren maar het samen te ervaren, ik verheug mij er al op!