Verandermanagement

De oorspronkelijke betekenis van het oude Franse woord Changer was ‘buigen’ of ‘draaien, zoals een boom of wijnstruik op zoek naar de zon. Het idee dat ‘verandering de enige constante is’, is minstens al sinds Heracleitus – ongeveer 500 voor Christus – een waarheid als een koe.

Het woord ‘verandering’ heeft binnen bedrijven en organisaties diverse betekenissen. Het impliceert vaak dat er dingen anders moeten. Denk bijvoorbeeld aan re-organiseren, her-structureren of nieuwe methodes implementeren.

Omdat BenRi ervan uitgaat dat continue veranderen een stabiel fundament van uw onderneming kan zijn, hanteren wij liever de term groei. Groei van uw klanttevredenheid, groei van uw omzet door groei van uw medewerkers.

Veel medewerkers zijn verandermoe, maar zullen dit niet gauw toegeven omdat de verandermanagement meestal geïnitieerd en uitgerold worden door de directie. Volgens BenRi zijn medewerkers nooit te moe om te groeien.

Er is veel minder weerstand van medewerkers die gestimuleerd en gemotiveerd worden om te groeien. Zelfs zonder ambities hebben mensen de behoefte om te worden geprezen voor de dingen die ze doen. Dus als u ze de ruimte geeft om te groeien, met vallen en opstaan te leren, het steeds beter te doen – dan zal er veel meer worden gewerkt vanuit een intrinsieke motivatie, dan dat het wordt gedaan omdat het moet. Een verandering wordt gezien als een nieuwe uitdaging om beter te worden, in plaats van het aanpassen aan gezag.